En enklere "vippe"

Egentlig kan dette vel knapt nok kalles en vippe. Da jeg var på miljøtrening sist, så hadde jeg med den lille vippa mi, og oppdaget at endel hunder sliter med å gå på den fordi den er smal (den er bare 20 cm, mens den skal være 30 cm etter NKKs mål). Det er jo ingen problem for meg og mine små hunder, men her var det hunder i alle størrelser. Jeg registrerte også at endel hunder kanskje trenger litt lettere utfordring til å starte med - for å bli vant til at det ikke er farlig selvom underlaget beveger seg. Så da måtte jeg finne på noe annet, som er enkelt og lett å ta med i bilen.

Jeg tok tre tynne finerplater jeg hadde liggende, og festet de sammen for å få platen litt tykkere. Denne måler 133x83 cm.

Irma er testhund :-) Her sitter hun på den siden som den naturlig heller ned på. Det er jo her meningen at hunden skal gå over, og øke sin trygghet på at det ikke er farlig om underlaget beveger seg.

Så stivet jeg det hele av med planker på baksiden, og passet selvsagt på å bruke skruer som ikke går helt gjennom. Jeg fant en stokk i skogen, og kappet av på samme bredde som platen er bred, og skrudde den direkte i platen litt til den ene siden slik at da ingen er oppå så ligger den naturlig ned på ene siden.

Og her er Irma etter at den har vippet over. Det er ikke så store "vippet" det blir her, men jeg tror det kan være en veldig fin starttrening for hunder som ikke er vant med å gå på urolig underlag.