Agility-møne til hjemmebruk

Jeg har laget et eget agility-møne. Målene er ikke i tråd med NKK's konkurransereglement, men det duger helt fint til hjemmebruk og kos i hagen.Her finner du bilder på hvordan jeg har gjort det og hva slags materialer jeg har bruk. Det er helt sikkert en god ide å male opp tråkk-felt på det, slik at man kan trene på det.

Tverrstykkene jeg har brukt for å stive av hadde jeg liggende fra tidligere. Jeg ble anbefalt å olje hinderet med terrasseolje med jevne mellomrom for at det skal holde lenger. Dersom jeg vil male på kontaktfelt på hinderet vil dette komme i tillegg.


Granlektene er skrudd fast i kryssfineren med 10 cm mellomrom. Først laget jeg mellomrommet større, men dette ble glatt og jeg la derfor inn flere lekter. Deretter festet jeg de to platene sammen i toppen med vinklene på undersiden.

På maxbo kjøpte jeg:

2 plater 15 mm oljet kryssfiner, 150x75 cm   kr. 318,-

Granlekter 18 stk a 75 cm                           kr.  75,-

3 vinkler a kr. 17,50                                   kr.  52,50,-


Totalpris møne                                          kr.445,50,-

Tilslutt skrudde jeg på støttestykker på hver side for å stive det av. Her brukte jeg noe jeg hadde liggende. Ser at til Berlina på 30 kg kan jeg godt ha det enda litt stivere, så jeg vil vurdere å sette på to avstivere til (en på hver side) lenger ned. Dette hinderet var faktisk svært enkelt å lage. Det er også slik at jeg kan klare å flutte det selv. Og hundene elsker det!!


Lykke til!!