Å lage et skråhinder!

Det er mange ting vi kan lage og gjøre for å ha det morro med hundene våre :-)

Her er et lite hinder jeg lærte på valpekurset til Frida.

Det hele er meget enkelt. Har du to plater kan du bruke det, eller sette noe sammen slik jeg har gjort på delen til høyre. Målene her er 72 cm bredt og 56 cm høyt. Med denne vinkelen gir det en høyde under "mønet" på 38 cm, perfekt for en cavalier men for lite til en labrador. Delene er festet sammen med to vinkler på utsiden og tilsvarende på innsiden.

På bildet under ser du hinderet fra undersiden. Dette har stått ute i vinter, og jeg har gjort den genistreken at jeg på den hele platen har benyttet en gammel benkeplate for kjøkken som var limt... Limet tåler ikke vinteren og jeg har derfor måttet forsterke det hele litt :-)

Man kan gjerne legge granbar over hinderet og etter som hunden blir trygg delvis dekke åpningen. En hund som føler at den mestrer får økt selvfølelse og vil vokse på oppgavene sine!

Bruk de materialene du har liggende eller spør hos byggehandelen om de har noe kapp liggende. Sannsynligvis vil det være mer enn nok til å lage dette hinderet, og byggehandelen er glad for all kapp de slipper å fjerne.

Lykke til!!

Å skulle sitte slik stille bare for å bli tatt bildet av er rett og slett gruelig vanskelig.....