Hjemmelaget agilityhjul!

September 2012 - og jeg har laget et nytt hjul.

Fremgangsmåten er langt på vei den samme som det første jeg laget, som du finner oppskrift på under. Jeg har nå laget selve hjulet helt annerledes. Jeg dro innom et sykkelverksted og spurte om de hadde gamle sykkeldekk til overs - og det hadde de :-)


Jeg tok et kraftig dekk og inni det la jeg tre andre dekk inni hverandre. de jeg la inni klippet jeg opp slik at de var i en lang del fremfor en ring. Deretter surret jeg gaffateip rundt hele. Det ble veldig bra - jeg er kjempefornøyd :-)

Rammen var jeg litt uheldig med, og laget den ørlite for lav. Sidestykkene burde vært 10 cm høyere. Dette får jeg ta til etteretning til senere. Med unntak av det er den laget på samme måte som jeg laget det gamle.

Hjulet burde vært 120 cm høyt. Rette mål for agility er at hjulets senter skal henge 55 cm opp i luften for små og mellomhunder, og 80 cm opp for store hunder. Diameteren på hjulet skal være mellom 45 og 60 cm. Med en ramme som er 111 cm høy klarer jeg ikke å henge hjulet helt på 80 cm.

Dette hjulet er 111 cm høyt og 123 cm bredt. Støttene er 180 cm lange.

************************************************

Jeg har lenge tenkt at jeg ville lage mitt eget agilityhjul. Har et lite som jeg har kjøpt på Rusta, men det dumme med det er at sidestykkene står helt inntil hjulet slik at vi ikke får trent på å ikke hoppe mellom sidestanga og hjulet (noe som absolutt skjer ;-)


Jeg brukte 2"4 imprignerte bord. Laget en ramme som var 139*133, rett og slett fordi det matchet med de materialene jeg hadde liggende. Etter litt ekstra surfing på nett ser jeg at 120*120 hadde vært nok.


I hjørnene innvendig på ramma skrudde jeg på vinkler slik du ser på bildet, og skrudde inn en øyeskrue til å feste reima i. Dette er oppe

Og her er nede

Jeg hadde en slangebit liggende med kraftig slange. Spikket til en pinne som passet i og stakk den inn i festet mellom de to endene. Slangen la jeg dobbel da jeg ellers syntes det ble for tynt. Slangen er festet sammen med strips. Den var veldig stiv, så til akkurat denne delen fikk jeg litt hjelp - vanskelig å gjøre alene. 

Dette bildet er tatt fra siden, det var nødvendig å stive litt av. Det samme kan dere se på bildet under at jeg har gjort i hjørnene i overkant. Selve hjulet har jeg festet til ramma med 4 bagasjestropper.

Og flinke Berlinagullet får prøve seg! Veldig fornøyd er jeg :-) 

Tro meg - dette var ikke vanskelig!!

Jeg sjekket reglementet for ag og på liten og mellom hund skal midten av hjulet være 55 cm over bakken (stor hund 80 cm) og det er det her. Hjulet skal ha en diameter på 45-60 cm, dette har 54 cm. Hjulet festet jeg til øyeskruene med bagasjestropper.