Aktiviseringstips

En herlig liten film om hvordan du kan bruke en tom kjekseske til å aktivisere dine hunder finner du her  Ny 25.06.2012


Putte godbiter nedi en tom og tørr brusflaske, la hunden selv finne ut hvordan han skal få de ut. Du vil se han blir svært oppfinnsom etterhvert.


Putte godbit inni en tom melkekartong/dorullhylse, brett inn kanten og la de finne ut av hvordan den kan tømmes. Pass på at de ikke spiser alt papiret.


Sett matskål/isboks/plastkopp/blomsterpotte e.l. opp/ned på gulvet og legg godbit under. La hunden finne ut hvordan han skal få tak i godbiten. Avanser etterhvert med flere kopper, men godbit under en av dem. Hunden må finne den rette før belønningen kommer av seg selv.


Lære hunden å dykke. Legg godbit i en skål/bolle/liten bøtte og la hunden ta den. Fyll opp med veldig lite vann i bunnen og gjenta prosedyren. Fyll på med mer vann etterhvert som hunden lykkes og klarer det, og du har en hund som dykker


Legg godbit under et teppe/håndkle og la hunden finne ut av hvordan fjerne teppet for å få tak i godbiten. Begynn med å la godbiten ligge nær kanten og øk vanskelighetsgraden ved å flytte den innover mot midten.


Legg en ball oppå en halvåpen dør og la hunden selv finne ut av hva han må gjøre med døra for å få ballen ned. Den vil lett trille ned ved et lite dytt. Godbiter kan også brukes, men må være lett-trillelige 


Vil du lære hunden din triks? Sjekk ut siden Triks