Flaskedreier


10.Juli 2012

Nå har jeg hatt disse flaskedreierne en stund. Jeg har endret litt på de ut ifra hva jeg først laget som du kan se under - og Rosa og Irma er flittige brukere her i huset. Her kan du se hvordan de løser oppgaven :-)

**************************************************************************************************

Juni 2012


I dag satt jeg og surfet på nett for å finne flere illustrerende filmer til Triksesiden - og da kommer jeg over Renate Gregersens film om flaskedreieren. Og en sånn bare måtte jeg prøve å lage!


Som sagt så gjort - og i låven fant jeg endel av det jeg trengte. Jeg endte opp med å lage 4 små og en stor - og noen av de er nå levert til gode venner med litt større hunder som vil sjekke om de er stødige nok og tåler litt utforskende behandling. Også er det bare å komme igang og trene!


Jeg har brukt forskjellige materialer jeg hadde liggende, du finner mål under. På alle sammen har jeg brukt"buksepinnen" fra en kleshenger til å henge opp flaskene - jeg borret hull i flaskene for å tre den igjennom. Så borret jeg hull i de to loddrette stykkene, hadde i trelim og trædde "buksepinnen" igjennom. Flaskene er gjennomborret slik at de naturlig faller tilbake med åpningen opp etter at de er snurret på.

0,5 liters flasker. Bunndelen er 15 cm dyp (er det for smalt - vil den vippe?), 31 cm bred og 5 cm høy. sidestykkene er 34 cm høye. Det er mulig jeg burde borret hullet i flaskene ørlite høyere opp, den ene faller ikke alltid tilbake med åpningen opp.

0,6 liters flasker, målene er som bildet over. Tror dette er en bra plassering av hullene på flaskene.

0,5 liters flasker. Bunndelen er 17,5 cm dyp. Sidestykkene 34 cm høye. Har  jeg muligens laget hullene på flaskene litt høyt oppe? De er litt tunge å vippe rundt.

1,5 liters flasker. Bunndelen er 63 cm lang og 22 cm bred. Sidestykkene er 40 cm. Spent på om denne står stødig med en stor og ivrig hund.

Hjem          Triks         Tilbake til  aktivisering og Tips