27.03.09 -Foredrag med Are Simon Thoresen - veterinær, akupunktør og osteopat.


Thoresen driver tre alternativer klinikker, en for hunder, en for hester og en for mennesker. Han la vekt på å snakke om ting vi selv kunne gjøre for hundene våre, og her var mange spørsmål om konkrete tilfeller, samtidig som dette nok var ting mange oppdrettere og andre med hund kommer borti.


Kroppen på både mennesker og dyr henger sammen. Fysiske plager slår ikke nødvendigvis ut der hvor hovedårsaken til problemet ligger. Etter en innledning kom Thoresen inn på konkrete organer, hva slags kroppsdeler de regulerer og hva vi kan gjøre for å styrke disse. Jeg vil etter beste evne prøve å gjengi noe av dette.


Leveren
Leveren kontrollerer magesekk, beina (sener o.l., Patella mm) og melkelinja (jur, jursvulster). Hovedessensen er at dersom du har hund som har problemer på disse områdene, eller du ønsker å styrke dette på best mulig måte kan du gjøre tiltak som styrker leveren.

Med alternativ medisin styrker Thoresen lever ved å :


Thoresen har drevet med alternativ medisin siden 1982, og har i den perioden behandlet 160-170 000 sykdomstilfeller. 90% av disse har blitt bedre/helbredet med hans behandling. Dette dreier seg blant annet om patella og bryst/jurkreft hos både mennesker, hunder og hester.


Hva kan vi gjøre selv?

Foring:

Tørrforet erstattes med 50% kjøtt/fisk og 50% kokte grønnsaker. I vill tilstand vil hunden/ulven spise dette ved å innta mageinnholdet i planteetere de feller, i tillegg til kjøttet. Kjøtt og fisk kan gis rått, mens grønnsaker bør kokes for best effekt. Hunder skal ikke ha poteter, ris, pasta og andre karbohydrater.

Det er ikke tørrforet i seg selv som gjør at man bør fjerne det, men antioksidantene det tilsettes for å forlenge levetiden på foret. All mat med lang holdbarhet bør gjøre oss skeptiske, både til folk og dyr.


Løvetann og Brennesle:

Dette kan kjøpes tørket på helsekost/apotek. Du kan også plukke selv på sommertid og tørke det før bruk. Dagsdose for en shäfer er ca.1 teskje, så antagelig kan vi gi noe mindre til cavalierene. Løvetann og brennesle kan ikke overdrives i bruk.


Nyrene
Nyrene kontrollerer knokler, knær, muskler i ryggen, epelepsi, pels (dårlig pels, vinterpels på sommeren/sommerpels på vinteren, ekstrem røyting), benskjørhet, blære og reproduksjonssystemet. Svekkede nyrer kan gi manglende eggløsning, uregelmessig løpetid/blødninger, dødfødsel/abort, små kull og svake valper.


Hva kan vi gjøre selv?

Nyrene svekkes ved kulde og dekken anbefales på det sterkeste. Et tykt vinterdekken, et regndekken og ett høst/vårdekken. Hunder (og folk/hester) med svekkede nyrer kan miste følelsen av å fryse eller fryse hele tiden. Hunder som ikke har lyst å gå inn da det er kaldt, men som kryper sammen foran ovnen inne kan ha svekkede nyrer.


Urter som stimulerer nyrene er kamille. Dette kan kjøpes i helsekostbutikk eller som te. Kamille kan overdrives i bruk. For å styrke hunden gi ½ teskje kamille i 1 mnd – deretter 1 mnd opphold. Ta gjerne helt fri fra Kamille i sommermånedene.


Nyrenes hovedfiende er kulde – den neste er for mye salt!


Forsamlingen har hatt et høyt fokus på både hjerte og syringomyelia (SM) under seminaret. Det kom derfor konkrete spørmål om hva vi her kunne gjøre for å styrke hundene våre.


Hjerte
Hjerte styrer seg selv, og han kunne ikke gi oss konkrete råd som gikk direkte på hjerte som vi kan utøve selv. En styrking av helheten vil likevel ha innvirkning på hjertet, og dette kan gjøres ved å styrke nyrene som nevnt over.


Syringomyelia (SM)
Thoresen har til nå ingen erfaring med behandling av SM. Han er svært interessert i å komme i kontakt med eiere av hunder med SM fordi han ønsker å prøve ut behandling for å se hvorvidt han kan hjelpe denne sykdomsgruppen. Mitt inntrykk var at i en slik utprøving vil det være kostnadsfritt for hundeeieren. Har du hund med SM og ønsker kontakt med Thoresen send ham en mail på arethore@online.no.


Er du nysgjerrig på hva du kan gjøre og vil vite mer? Thoresen har skrevet boken «Alternativ veterinærmedisin». For bestilling – send mail til arethore@online.noTakk for et flott foredrag! Her i huset vil nok både tørket løvetann og kamille komme i hus – en ting er sikkert...det skader ikke å prøve. Eventuelle refererte feil må stå for min regning.


Ellen Enger Müller