Ønsker du å være fòrvert?


Iblant ønsker jeg forvert til en av mine hunder.


Å være forvert betyr at du får hunden uten å betale penger for det. Hunden bor hjemme hos deg, og betraktes som din. Din betaling for hunden er å sosialisere den godt, lære den å fungere i familien din og lære seg å omgås ulike miljøer, andre hunder og folk. Dersom hunden har helse til det, ønsker jeg å ha valper på den her hjemme hos meg. Jeg blir stående som eier frem til hunden har hatt de valpene den skal ha – den omregistreres den til ditt eie. Dersom hunden av helsemessige grunner ikke kan få valper blir den omregistrert til ditt eie.


Som forvert får du den hunden som jeg betrakter som den beste i kullet, en hund som innehar kvaliteter jeg betrakter som verdt å ha med meg videre i avlen. Du får god oppfølging da jeg ønsker tett kontakt med de hundene jeg har satt ut på for. Det er viktig at hunden iblant kommer hit i noen dager, glir inn som en del av flokken og er kjent med omgivelsene her hjemme da den på et tidspunkt skal komme hit og ha valper. Hunden må også stilles ut før den kan brukes i avl, og dersom du ikke har lyst å gjøre dette selv vil jeg låne hunden noen ganger for å stille den ut. Dersom du velger å melde hunden på utstilling betaler du dette, dersom jeg tar den med dekkes dette av meg. For øvrig dekker jeg utgifter knyttet til valper og fødsel, mens forvert dekker utgifter som tilfaller enhver ”vanlig” hundeeier (fòr, vaksine, øvrig veterinær, utstyr med mer). Jeg ønsker å ha valpekull på hunden og jeg må da låne den med meg til parring, og den må komme til meg ca en uke før valpene kommer og bli her så lenge det er nødvendig(i alle fall til valpene er 8 uker)


Hvorfor bruker jeg forvert?

Jeg ønsker å kunne følge mine hunder godt opp med aktivisering og trening i form av kurs, tur og sosialisering. Som oppdretter vil jeg aldri gjøre en kombinasjon uten at jeg ønsker å jobbe videre med dette, og for mange hunder her hjemme gjør det vanskelig å følge hver enkelt med kurs og aktiviteter.Jeg ønsker at en forvert skal bo innen en times kjøring fra meg i Halden. En avtale om forvert bygger på gjensidig tillitt, og jeg vil gjerne vite litt om deg og din familie, hva du ønsker deg med ditt hundehold, jobbsituasjon og boforhold.


Synes du dette lyder spennende og noe for deg så kontakt med meg på mail og fortelle litt om deg selv :-)