Cemilies første valpekull er født!

Nytt - 2.juli 2011

Etter flere våkenetter, mye pesing og måling av temperatur ble det i dag født valper her hos oss for aller første gang. En fantastisk opplevelse for meg å være med på - og en smule mer dramatisk enn jeg hadde sett for meg ;-)

Rosa og jeg har campet på hunderommet de siste nettene, og i dag morges kl.07.30 gikk vannet - trodde i alle fall jeg. Og vi ventet og ventet - Rosa peste og peste....og 10.30 ble det født ei herlig lita ruby jente på 235 gram. Og vi venter på at det skulle skje noe mer...og det gjorde det ikke... Ingen rier - bare pesing. Etter flere konferanser på telefon ringte jeg veterinæren og jeg tok med valpen i en pappeske med varmeflaske i, og Rosa, og reiste ned. Rosa ble kjent på og klemt på - og det ble tatt et røntgenbilde for å forsikre oss om at ingenting lå og blokkerte - og deretter fikk hun ei ve-sprøyte. Etter mye jobbing fra veterinærens side, og Rosa presset på med rier, kom en død vannvalp som var veldig stor. Skremmende å oppleve, merkelig og ekkelt lukt. Vi var litt satt ut både jeg og veterinæren - og Rosa kikket rart etter oss... En ve-sprøyte til og i full fart kom to flotte valper - en ruby gutt på 145 gram, og en b/t gutt på 195 gram.

Ett par bilder av de nyankomne:

Et røntgenbilde ble tatt, og det viste to valper igjen. Ny ve-sprøyte - og med litt hjelp fra veterinæren kom ei rubytispe på 200 gram. Vi reiste hjem og veterinæren ville ringe oss etter neste oppdrag. Hun skulle rett i nærheten, og var ikke valpen kommet ville hun komme innom å sette ei ny sprøyte. Det kom ingen flere veer av seg selv, og etter siste ve-sprøyte kom en bitteliten b/t jente på 95 gram. Vi prøvde og prøvde å få liv i henne, men dessverre var det ikke noe å hente.... Litt trist med de som ikke lever opp, men akkurat nå sitter jeg ved siden av verdens beste Rosa - og hennes 4 praktfulle valper! To jenter og to gutter. OJ hvor stolt jeg er!! Ei jente blir her, og ei jente skal til Eva i Liljeskogen.

Fra venstre: Gutt 1, Jente 2, Jente 1 og Gutt 2

Stolt og sliten Mamma!

Jente 2 - bare noen timer gammel...

Gutt 2 - bare noen timer gammel...

4.juli:

Jeg koser meg veldig med valpene. Første døgnet gikk de alle litt ned i vekt, men i går hadde de lagt på seg alle sammen - til min store glede :-) Rosa er en flink Mamma, og tar seg godt av de små. Den minste jenta har trengt litt støtte for å bli hengende på puppen etter å ha tilfredstilt den største sulten. Hun kom sist ut, og jeg vil tro hun var ekstra sliten pga dette. Hun er virkelig i ferd med å komme seg og ligger ikke noe særlig tilbake for de andre nå.

2 dager - f.v.jente 2, gutt 1, jente 1, gutt 2

Nybakte mødre har en helt egen utstråling - jeg har aldri før tenkt at dette også gjelder dyreverden. Stolte mødre - vakre i seg selv, litt sliten kanskje men enn så sterk utstråling som gjør de strålende vakre. Og det er Rosa også! Hun skinner som hun aldri har gjort før - og jeg er så utrolig stolt av henne :-)

6.juli:

ALLE valpene legger godt på seg, og det er gledelig :-) Har tenkt masse på å legge ut fyrstikkbilder av valpene underveis, her kommer de 4 første...så får jeg håpe at jeg klarer å gjøre det ukentlig så det er lett å se forskjellen. Fyrstikkesken er av den minste typen Hjelpestikker.

Jente 1

Gutt 2

Gutt 1

8.juli:

Jente 2

Sent i går kveld lå jeg og kikket på de små i kassen. De gjør så mye rare grimaser, strekker seg og ruller rundt. Jeg er også forundret over hvor fort de kan bevege seg. De er så fascinerende at jeg kan sitte i timer og bare se på dem... "Beteende boken" av Lars Fält er varmt lesestoff om dagen. Og min bekymring for disse små valpene som kryper i ring hele tiden viser seg å være helt ubegrunnet. Denne adferden er naturlig, da valpene nå normalt ville ligget i en hule. Her vil det være en liten fordypning i midten, og da valpene beveger seg i ring vil de havne inn i midten og ligge sammen med de andre. I vår "kunstige" valpekasse som er ganske så flat i bunnen vil dette ikke ha samme effekten.

Jeg lå nå der med kamera da...og legger ut et par bilder fra nattens knipsing...

Jente nr 2...også den bittelille tunga...

Jente nr 1...langt inn i drømmeland...

Gutt nr 2....en krøllete nese...

En liten tass som snart skal få oppdage verden...

I morgen er de en uke...og om en ukes tid har de nok åpnet øynene...åååå som jeg gleder meg :-))

To søstre tett sammen...

Vekt den første uka (angitt i gram):


Ruby jente 1

Ruby gutt 1

B/T gutt 2

Ruby jente 2

Fødsel

235

145

195

200

3.7

220

140

180

170

4.7

235

150

185

175

5.7

245

165

200

190

6.7

280

180

215

215

7.7

310

210

240

245

8.7

350

240

260

265

9.7

395

255

280

295