Bøker

Er du ny hundeeier - og skal finne frem i jungelen av hundebøker å velge i? Jeg vil gjerne gi deg et par tips på veien...

Dersom du bare vil kjøpe en bok, vil jeg anbefale deg Turid Rugaas bok "På talefot med hunden". Denne boken handler om hundens språk, hvordan du kan forstå hundene din - og hvordan du selv kan bruke enkle signaler for å kommunisere med den. Boken er veldig lettlest, og full av eksempler hentet fra hverdagen. Etter å ha lest denne boken vil du forstå hunden din på en helt annen måte enn før - og det legger grunnlaget for et godt samspill dere imellom.

Hvis du vil utvide boksamlingen din med en bok til, så anbefaler jeg 100% positiv hverdagslydighet med Arne Aarrestad. Boken gir deg en god og enkel forklaring på hvordan du kan lære hunden din de grunnleggende tingene som du vil ha god nytte av i hverdagen. Boken er lettlest og veldig godt lagt opp.

Etter å ha lest de to bøkene over kan det hende du føler deg mettet på litteratur - eller sugen på mer. Er du sugen på mer vil jeg varmt anbefale deg Eva Bodfälts "Kontakt". Hvis du har lest det jeg selv har skrevet her på hjemmesiden omkontakttrening så har du allerede sett at jeg har nevnt denne boken. Kontakt er grunnleggende for all form for trening - og denne boken gir deg mange gode eksempler på hvordan du kan legge inn små ting i hverdagen din som gir deg bedre kontakt med hunden din - små ting som etterhvert føles som det bare er en del av en hverdag og ikke som trening.