Før valpen kommer hjem er det greit å ha forberedt seg litt. Noen velger å vente til valpen er i huset, andre velger å ha alt klart på forhånd. Her skriver jeg litt om hva som er greit å ha i hus til valpen - også blir det opp til deg å avgjøre hvordan du ønsker å gjøre det.

Utstyr til valpen

Sikring av ledninger, trapper og sprinkler

En liten valp har små pirajatenner som går gjennom en ledning på sekunder, noe som kan være katastrofalt for den lille gullklumpen. Sikre ledninger før du henter valpen hjem, og sett foran en grind eller steng av trapper. Valpen kan fort ramle ned. Endel hus har gelender rundt trapper innendørs med sprinkler nederst. Trengs det mer sikring her - vil valpen falle gjennom? Dette er midlertidige tiltak som kan fjernes igjen da valpen er blitt litt eldre og ikke gnager på alt som er.Kompostbeholderne hos Biltema er gull verdt. De består av 4 løse grinder og her brukes de til alt fra gjerde ute, valpestengsel inne og valpegrind. De koster 100 kr pakka og du finner de herhttp://www.biltema.no/no/Fritid/Hage/Ovrig/Kompostbeholder-530-l/ 

Telefonledning og kontakt beskyttet med kompostbinge som er tilpasset

Sett ovenfra, jeg har brettet den og satt den inn bak skapet som holder den på plass

Under tv-benken er det mange spennende ledninger, her har jeg saget til to planker som passer, borret hull og stripset de fast.

 Mange lurer på HVA som skal i hus før valpen kommer. Her er en liten liste over ting som det er greit å ha på plass...

To små skåler til mat og vann

Da de blir eldre bruker jeg slike vannskåler. Det hindrer at de legger ørene i vannet til enhver tid...

Og denne matskålen som jeg tror går under navnet Cockerskål hindrer også at ørene går i maten. Veldig kjekke - men valpen må bli litt større før du kan bruke dem.

En liten myk halslenke, og et lett leiebånd (greit å tenke på at ikke låsen i båndet er så tung, valpen er liten i starten) I starten vil jeg ikke anbefale fleksibånd (snellebånd med fjær som ruller inn og ut) Dette kan evt brukes da hunden blir enldre, da i kombonasjon med sele.


Valpebinge (les mer om det her)


Bur - et passe bur til en voksen cavalier er f.eks Atlas 40 eller andre bur i tilsvarende størrelse. Det er ikke nødvendig å kjøpe noe mindre bur til å bruke i starten, men har du allerede et stående (kanskje til katten) så kan det brukes til å begynne med. Noen foretrekker å ha to bur, ett som står permanent i bilen og ett som er inne. Det er ikke lenger tillatt å kjøre med hund løs i bil, den skal ha sikkerhetssele eller sitte i bur. Jeg anbefaler ikke tøybur da hunden fort kan gnage seg gjennom.


Klotang, myk børste og liten kam - det er ikke stort behov for børsting av valpen i starten, men det er likevel viktig å gjøre det for å venne den til å bli stelt med


Håndkle til å tørke valpen med etter regnvær


Hundetepper

Selv har jeg endel vetbed tepper kjøpt på en nettbutikken "Nettdyret". Disse er greie i pris, kan klippes opp til den strørrelsen jeg ønsker så de passer i bur osv, og de kan kokes i vaskemaskinen. I tillegg har jeg flere badematter fra ikea i mikrofiber. De er supre i buret i bilen o.l. på sommeren. Suger godt til seg fuktighet og gjør at hunden ikke blir liggende våt, samtidig som det ikke er like varmt som vetbed.

Leker som valpen trygt kan tygge på. Det trenger ikke være så avanserte ting, f.eks et håndkle med en knute på. Se opp for øyne på bamser osv som valpen lett kan bite av. Knuter som man får kjøpt i dyrebutikker i alle størrelser er kjempegreie, og her i huset er det mange. Det er viktig å klippe av de løse trådene i enden da valpen kan dra disse ut og de kan sette seg fast i hals/tarm.

Ny knute som jeg enda ikke har klippet av endene på

En brukt knute med avklippede ender. Slik skal den se ut før du gir den til valpen første gang!

Håndkle med knute

 

Tyggeben - bruk BARE de som er presset sammen og ALDRI de med knute i hver ende. Knutene kan lett tygges av og valpen kan bli kvalt. Her ser du et ben som er presset sammen: