Valpekasse i stua

I dag (19.07.2011) har jeg snekret ferdig valpekassen som skal stå i stua da valpene flytter ned, og den har kommet inn. Kanskje vil jeg etterhvert finne ut at jeg burde laget den annerledes, men legger nå inn her hva jeg har gjort og litt bilder.

Jeg kjøpte plater hos Monter, 3 stk 150*75 cm. De er glatte i overflaten, og kostet i underkant av 300 kr/stk. Samme plata fantes med ru overflate (ikke behandlet) men jeg fant ut at disse blir lette å greie å tørke av.

Antakelig ser jeg ganske hjelpeløs ut, fordi da jeg spure om hjelp på monter til å kappe de opp var de svært behjelpelige :-) Og jeg synes kappingen er det værste med hele prosjektet, så det var helt knall. Jeg laget en plate på 120 cm (bakveggen), og 2 på 100 cm(sideveggene). Kappet fra de to på 100 cm fikk jeg delt på 35 cm hver(frontveggen rundt åpningen).

I åpningen har jeg satt på en bit av en dørlist jeg hadde liggende helt i underkant, i hele frontens lengde. Den er 5cm høy og sitter fast, dvs valpene må skritte over denne da de skal ut av kassen.

Jeg hadde noen vinkler liggende som jeg har brukt i hjørnene for å feste platene sammen, to vinkler i hvert hjørne.

Bildet her er tatt fra inni kassen. Jeg har satt på to lister på hver side, slik at jeg kan slisse nedi en platebit for å sperre igjen fronten. Her har jeg nå både platerester i flere høyder, og jeg har klippet til deler av et kompostbingeelement fra Biltema som passer. På den måten kan jeg stenge valpene inne, men de kan fremdeles se ut. Som fersk på området er jeg jo ikke helt sikker på hvilket behov jeg har.... Med plater i forskjellig høyde vil jeg i alle fall en stund kunne stenge valpene inne, men likevel ha en høyde i åpningen som gjør at mor kan gå inn og ut.

 

Planen er å rundt denne kassen ha en ring av kompostbinger så valpene kan sjekke ut verden i trygge omgivelser. Så får vi se hvordan det hele går etterhvert...

Hjem     Tilbake til Planer og kull