Syvende uka

12.12.2013

I går ble valpene seks uker gamle, og de har startet på den 7 uken i et liv jeg håper skal bli et langt og godt hundeliv. De vokser og trives - kennelhosten er på hell og de har alle sammen hele tiden hatt god allmentilstand hele veien  - ingen komplikasjoner. Jeg er heldig som har fagpersoner rundt meg, både veterinærfaglige og hundefaglige som jeg kan spørre til råds og har vært i hyppig kontakt med dem underveis i den siste uken. Eva, Nina og Per August - Tusen takk!

Så var det dette valget da - hvem av tispene blir min - og hvem skal til de ulike familiene. I hodet mitt har jeg noen tanker ut ifra personlighet og hva jeg tenker blir bra. Ingen avgjørelser blir tatt før veterinærkontrollen, da skal valpene chippes og jeg må ha bestemt meg for hvem som skal hvor. Men plukking av valper er for meg et området hvor jeg har masse å lære. Noen tanker har jeg ja, men hvem av disse små vidunderlige hårballene mine er det som har den beste helheten med tanke på videre avl? Jeg skal jo forsøke å ta noen "stå bilder" av de små - for å få "fjernhjelp" til den vurderingen. Men denne oppskriften på hvordan ta gode valpebilder hele alene - den har jeg jammen ikke funnet enda. De små er jo så inderlig gode - og i det øyeblikket jeg nærmer meg de overhodet kommer de springende og vil gjerne kose og prate. Blir ikke så veldig fine "ståbilder" av det. Så forsøkte jeg mens de spiste da, men da er jo hodet ned. Og bena i alle vinkler. Og Eva som sa at: Det er bare å... Hihi... Det ble noen bilder Eva, men jeg er jammen ikke sikker på om det er mulig å få noe vettugt ut av dem. Uansett - så håper jeg at de kan være til glede for valpekjøpere og andre nysgjerrige   - så jeg deler de likevel :-)

Tispe nr 3 - Lynet

Tispe nr.2

Tispe nr.1

Flere

Skal vi leke Flora?

 

14.12.2013
En liten filmsnutt tatt av valpene i dag. Ikke helt liten kanskje, den varer nesten 10 minutter. Og er kanskje mer interessant for lengtende valpekjøpere enn andre. Uansett er du hjertelig velkommen til å ta en titt. For å bli på denne siden kan du evt høyreklikke på linken og velge "åpne i ny fane". Film

Valpene har vært med på litt av hvert rundt i huset etterhvert. Støvsuging - gulvvaske rundt ørene på dem. Kjøkkenet mens vi kjører kjøkkenmaskiner, og oppvaskmaskin. I dag har de fått et rullebrett som de har testet ut. Det kan man trekke etter seg, legge seg på, stå på, dytte foran seg eller gjøre andre morsomme ting med. De har kost seg - og nå sover de. De har også fått utforsket langkosten som nå ligger i stuen. To valper klarte i felleskap å trekke den med seg et stykke i stad - så stolte!

 

15.12.2013

Noen bilder tatt i dag. Forsøkte å få til stå bilder igjen, så får vi se om jeg får litt hjelp til å velge :-)

 

Tispe nr.3 - Lynet

Tispe nr.1

Tispe nr.2

Cemilies Etterlengtede Pan

Her er noen bilder tatt i går :-)

Fra venstre: Tispe nr.3, Tispe nr.1, Pan, Tispe nr.2

Tispe nr.1 og hennes bror Pan

Tispe nr.1 og Tispe nr.2

Ukas vekt i gram

Dag Gutt (smalt bles) Jente 1 (bles) Jente 2 (uten hvitt) Jente 3 (lynet)
11.12 42
12.12 43 2006 1884 1840 1858
13.12 44
14.12 45
15.12 46
16.12 47
17.12 48
18.12 49 2169 2065 2036 2028

 

Hjem      Planer og kull      B-kullet    Første uka    Andre uka   Tredje uka  Fjerde uka  Fotoshoot 4 uker gamle

Fotoshoot første måltid      Femte uka    Sjette uka    Syvende uka     Åttende uka